Alla inlägg den 26 juni 2007

Av Anders - 26 juni 2007 20:46

Jo, den där insändaren mot könsneutral äktenskapslag, som jag hade fastnat på i förrförra inlägget: En enkel sökning på den som undertecknat den ger att en kvinna med samma namn står som "förbönsansvarig" på organisationen Kristna Bönder, och är bosatt inte långt från tidningens utgivningsort. Inget juridiskt hållbart bevis, men åsikterna verkar åtminstone passa väl in. Kristna Bönder är en förening för just vad det låter som, med följande bekännelse (ur värvningsbroschyren):


Vi tror på:
Fadern,Sonen och den Helige Ande som EN treenig Gud.

Jesu Kristi fulla försoningsverk till hela människan.

Att hela Bibeln är Guds Ord given till vägledning, förmaning och tröst.


För att bli medlem i Kristna Bönder måste man kryssa för att man tagit del av och godtar målsättning och ovanstående bekännelse. Och då blir kanske ståndpunkterna i insändaren lite mindre förvånande.


Om man har skrivit under programförklaringen "hela Bibeln är Guds Ord" är det väl, milt uttryckt, lite problematiskt att i en insändare utge sig för att tala för någon större del av svenska folket. Det är väl svårt nog redan att påstå att man talar för de flesta kristna samtidigt som man är bokstavstroende?


Ärligt talat vet jag inte om det är värre att en människa själv har tänkt sig fram till att vara mot likabehandling, eller att ha nått den ståndpunkten genom att följa ett färdigt tankerecept. Lutar nog mer åt att den sistnämnda modellen är värre - att inte tänka själv. Då har man religionen som brandvägg i hjärnan - hindrar att "skadliga" tankar utifrån tar sig in i systemet.


PS: För undvikande av missförstånd menar jag inte att det skulle vara förbehållet kristna, eller religiösa i allmänhet, att komma fram till intoleranta åsikter. Som jag väljer att läsa min bibel är kärlek viktigare än förbud.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards