Alla inlägg den 13 juni 2007

Av Anders - 13 juni 2007 22:11

...är namnet på en gitarrist från Kanada. Hon är en övertamigdjävel på elektrisk och akustisk slidegitarr, men har mjukare sidor med. Lyssna t ex på "I will be numb" (mjuk) eller "Take me right back" (blues) på last.fm. Scrolla ner och tryck på "playknapparna" intill låtarna. Att länka direkt till dem går visst inte.


Missa inte!

Av Anders - 13 juni 2007 18:20

Idag tog jag en dag ledigt och åkte ner till Stockholm. Provcyklade en hopfällbar Brompton. Det var förvånande liten skillnad mot "vanlig" cykel. Lite kvickare styrning, och aningen skumpigare på den stenlagda Stora Nygatan. Båda skillnaderna antagligen orsakade av de små hjulen. Och skapligt snygg var den. Men jag hade inte riktigt fattat hur kompakt cykeln blir ihopfälld. Och hur enkelt det var att fälla ihop den.

Brompton ihopvikt Måtten lär vara 565 x 545 x 250 mm. Men det hade jag föreställt mig som större än den egentligen såg ut: Tänk kartongen som man får en bärbar dator i, plus några centimeter på höjden och tjockleken. Mer är det inte. Kommer inte att vara några som helst problem att få med på buss och tåg. Det finns till och med överdrag som gör att det inte ens ser ut som en cykel, och då kan ingen klaga på att man riskerar att skita ner någon.


Enda nackdelen är priset. Lite beroende på tillägg hamnar slutsumman på 8.000 - 15.000, ännu mer om man ska ha den i titan. Det är en slant, men är alternativet att ha två cyklar på olika ställen, så blir det lätt samma pengar. Två rätt ordinära Skeppshult kostar 11.000 tillsammans.


Jag bestämde mig för en 6-växlad med pakethållare och hoppas på leverans i juli någon gång.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards