Direktlänk till inlägg 7 juli 2007

Backspegel på Bingsjö

Av Anders - 7 juli 2007 12:20

Lite perspektiv efter Bingsjöstämman, av en förstagångsbesökare.


Camping på ängar omkring gårdarna i byn är en höjdare, helt perfekt gångavstånd till allt. Det måste alltså bygga på att alla har hunnit slå och få in sitt hö före stämman?


Bingsjö lanthandels hela årsresultat bygger på juli månad. Helt perfekt att affären fanns. Färska tomater är inget man gärna har i sin cykelpackning.


Pubkvällen på tisdag kväll före huvudstämman var absolut värd den extra dagen, inte minst med tanke på SNAP-gänget. Lite surt bara för mina bekanta i Silverbasorkestern/Silverdrone Band som var sist på öppna spellistan fram till 21. Deras tänkta starttid 20.30 blev 20.45 i stället, pga 4-5 samlade överdrag. Då kunde arrangörerna gott ha bjudit dem på några minuter extra, med tanke på att de fått bara hälften av sin speltid. Men nej. Prick 21 skulle det vara, fast nästa programpunkt höll på ända till 01. Stelbent!


Vandringen upp på Bingsjöberget kl 9 på onsdagmorgonen hade varit kul, men inte utan gummistövlar i regnet som var. Regnet hade inte bara dåliga sidor, utan gjorde att man kunde ligga kvar i tältet utan att bli kokt i solgass.


Buskspelet levde upp till alla förväntningar, och ibland mer än så. Westmannafolk var helt i min smak, just där och då i alla fall.


En far och dotter från Örebro, med fiol och tvärflöjt, visade sig kunna en hel del irländskt. Och min low whistle funkade riktigt bra ihop med flöjten.

[tillägg 12/7: Människorna i fråga var enligt bilden i Östbjörka också: kvinnan med tvärflöjt längst till höger, och mannen med skägg och fiol vänster om henne. Dem träffar jag gärna igen!]


Av konserterna annars var nog Anders Rosén och Jonas Åkerlund höjdpunkten (efter SNAP). De fick det att låta så lätt och luftigt. Jonas har bland annat spelat med gruppen Lure. Anders var en av de stora redan under 70-talet, och har både stått för tradition och förnyelse.


Lärdomar för nästa år:

Inte glömma termos.

Inte glömma varm tröja.

Vara mer noga med att välja vågrät tältplats.


Tack till alla underbara människor i tältgänget och grannhusvagnar, jag kände mig mycket välkommen, utböling som jag ändå var.

 
 
Ingen bild

Vita

7 juli 2007 17:47

En sak som kan vara bra att komma ihåg till nästa år kan vara att man ska vara där vädret är. Lite längre upp i Norrland har vi haft tropiskt väder. Flytta Bingsjö till Norra Norrlands kustland kan vara en bra idé men det blir ju en ädra cykeltur.

 
Lars Anders Johansson

Lars Anders Johansson

8 juli 2007 18:05

En fördel med vädret i år var att det var så lite mygg. Dessa förmörkade stämman både bildlikt och bokstavligen föregående år. Tyvärr missade undertecknad dock förstämman i år.

http://slott.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 7 september 2014 23:00

Taxi från Alisadr efter frukost på Coffee Shop – de hade inte kaffe på hotellet.   Motorväg mellan Hamedan och Sanandaj delvis under byggnad. Den här motorvägen utan trafikplatser med broar. Ska man svänga vänster, så blir det först höger, ...

Av Anders - 6 september 2014 23:00


  axi Kom fram till Hamedan på morgonen, taxi till hotell vid Alisadr-grottorna en sex mil norrut. Vilade en stund efter frukost och sen gick vi ner i grottorna. Cirka 11 km gångar, till stora delar alldeles lagom vattenfyllda för att man skulle kun...

Av Anders - 5 september 2014 23:00

Ut till mosken med de svajande minareterna. Jättelustig. Köpte PC-spel för 12 kr styck. Med hologramsigill, ”så det måste ju vara äkta”. Obs att jag är för gammal för ironi. Sen till en park med fåglar, fjärilar och reptiler, men det va...

Av Anders - 4 september 2014 23:00


Runt i Isfahan. Armenisk kyrka med målningar på nästan varenda kvadratmeter.    Guldaffärer, typ världens största torg/park. Moské med kupol som det ekade 7 gånger under. Presentshoppande. Maryams väninna hade jobbat som sjuksköterska och nyligen gå...

Av Anders - 3 september 2014 23:00

Åker från Shiraz på kvällen. Checkade ut vid 13-tiden, sen gick Maryam för att leta frisör, ville vara nyfixad i håret tills hon skulle träffa en vän. Satt ett tag i hotellobbyn, sen ut till ett av shah-familjens palats som nu var delvis militärmuseu...

Ovido - Quiz & Flashcards